Bliksemflits

Innovatieve Verlichting Verzorgingstehuis

Vernieuwde verlichting voor welzijn van bewoners

Innovatieve Verlichting Verzorgingstehuis Marente, locatie Jeroen. Enetec is voor Marente Noordwijk begonnen met de eerste fase van het vervangen van de algemene verlichting in de gangen van het verzorgingstehuis. In een streven naar het welzijn van haar bewoners. Het project, met de partners Raca en Casambi Smart Lighting, verbetert de woonomgeving van de bewoners aanzienlijk.

Verbetering Verlichting Verzorgingstehuis

Deze stap werd ingezet met de vervanging van het eerste deel van de algemene verlichting. Wat dit project extra bijzonder maakt, is het gebruik van geavanceerde verlichtingscycli. De nieuwe verlichting zal simulaties van zonsopgang, zonsondergang en daglicht mogelijk maken. Dit een positieve impact heeft op het dagelijkse ritme van de bewoners.

Vervanging verlichting

In dit soort zorgomgevingen speelt de  verlichting een cruciale rol in het welzijn van de bewoners. Onderzoek heeft aangetoond dat natuurlijke licht-donkercycli kan bijdragen aan het stimuleren van een gezond dag-/nachtritme. Dit is vooral belangrijk voor bewoners met een langdurig verblijf. Het kan hun levenskwaliteit verbeteren en hun gevoel van welzijn kan vergroten.

Implementatie van geavanceerde verlichtingstechnologie

Met de voortgang van dit project zet Marente – locatie Jeroen een belangrijke stap in de richting van een modernere en gezondere zorgomgeving voor haar bewoners. De samenwerking met Raca en Casambi Smart Lighting belooft een succesvolle implementatie van geavanceerde verlichtingstechnologie voor een betere kwaliteit van leven voor alle bewoners.

Enetec heeft nog meer voorbeelden van projecten waarbij verlichting een rol speelt. Zo hebben we voor Activite een kunstwerk in de hal gemaakt met LED verlichting. Wil je meer lezen over LED? Lees dan ons artikel over TL er uit, Led er in!

Niet alleen werken we voor zorginstellingen, we hebben ook de kleedkamers van de OK van het LUMC mogen verbouwen. Hierbij werd naast het sanitair, ook de brandmeldinstallatie, de lockerssystemen vervangen, ook de verlichting vernieuwd.

Enetec verbetert verlichting verzorgingstehuis Marente locatie Jeroen