Bliksemflits

Groepenkasten vervangen ziekenhuis Leiden

Bij het ziekenhuis in Leiden zijn we al een aantal jaar betrokken bij het vernieuwen van de binnenwerken van groepenkasten. Samen met onze partner Thekobur worden deze werkzaamheden in een aantal fasen ontworpen en gereviseerd om de elektrische infrastructuur van ziekenhuizen te verbeteren en te moderniseren.

Planning vervanging groepenkasten op cruciale afdelingen

In een ziekenhuisomgeving is het essentieel dat de elektrische systemen betrouwbaar en efficiënt werken. Groepenkasten worden vervangen voordat ze het einde van hun levensduur bereiken. Zo voorkomen we dat cruciale apparatuur zonder stroom komen te zitten door falende componenten. Het vervangen van groepenkasten vereist – bijna militaire- precisie en planning. Belangrijk om de continuïteit van stroomvoorziening te waarborgen. Vooral bij groepenkasten vervangen in ziekenhuizen, op afdelingen zoals de hartafdeling en neonatologie waar ononderbroken stroom van levensbelang is.

Mooi dat onze mannen daar tijd voor vrij houden!

De werkzaamheden worden zorgvuldig gepland en uitgevoerd in verschillende fasen. Allereerst wordt het oude binnenwerk gedemonteerd, waarna de elektrische installatie wordt overgezet naar een tijdelijk provisorium om de stroomvoorziening te handhaven. Vervolgens levert Thekobur het nieuwe binnenwerk, dat door Enetec weer nauwkeurig wordt geplaatst en aangesloten.

24/7 bereikbaar

Deze operatie vereist zowel technische vaardigheden als ook een grondige controle en dubbelcheck om ervoor te zorgen dat alles naar behoren functioneert. Gezien de complexiteit en de kritieke aard van de werkzaamheden, vinden de vervangingsprocessen altijd plaats tijdens het weekend, op zaterdag. Dit minimaliseert de verstoring voor de reguliere activiteiten van het ziekenhuis en zorgt ervoor dat patiëntenzorg ongehinderd kan doorgaan.

Veel patienten worden voor het weekend naar huis gestuurd, niet alle overigens. Het omzetten gebeurt in het weekend.

Dankzij de gecoördineerde aanpak en toewijding zijn we de voorkeurspartner voor het vervangen en vernieuwen van groepenkasten in kritieke zorgomgevingen. We zetten ons in om de elektrische systemen van deze vitale infrastructuren te moderniseren en te onderhouden.

Groepenkast vervangen ziekenhuis Leiden